niedziela, 3 marca 2013

Dip z kaszy jaglanej

Pierwotnie miała być to gęsta pasta, jednak wyszedł trochę rzadszy dip:)

Składniki (z poniższych składników otrzymamy jeden głęboki talerz dipu):
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 czerwona papryka
- 2 żółte papryki
- 2 świeże pomidory (opcjonalnie)
- kilka suszonych pomidorów (lub więcej, jeżeli nie dodamy świeżych)
- 2 łyżeczki curry
- 1 łyżeczka garam masala
- łyżka oleju słonecznikowego
- ok 3 łyżki tahini
- sól, pieprz do smaku



Kaszę gotujemy, następnie wszystkie składniki miksujemy razem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dip świetnie smakuje z selerem naciowym, chrupkim pieczywem, a także chipsami. Może także służyć jako smarowidło do chleba.
Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz