czwartek, 25 kwietnia 2013

Koktajl Malinowo-Jabłkowy z Miętą

To jeszcze nie pora na świeże maliny, ale tęsknota za nimi sprawiła, że skusiłam się na ich mrożoną wersję.
Czasami można, czasami warto ;)

Składniki (na 3 duże szklanki):

4 jabłka
400 g mrożonych malin
garść jagód goji (opcjonalnie, jako słodzik)
garść świeżej mięty
mleko roślinne lub woda




Jagody moczymy w chłodnej wodzie przez 15-20 minut.
Jabłka myjemy, kroimy na pół, usuwamy gniazda, kroimy na ćwiartki.
Maliny, jagody, jabłka, mleko migdałowe (lub inne), miksujemy razem z miętą. 
Koktajl rozlewamy do szklanek.
Smacznego!









2 komentarze :

  1. Dziś też się skusiłam na koktajl :) Mniam

    OdpowiedzUsuń
  2. najlepiej kusić się codziennie;) Zielony Sok pozdrawia owocowo!

    OdpowiedzUsuń