piątek, 14 czerwca 2013

'Omlet' ze Szparagami



Skład na 1 'omlet':
1 średniej wielkości ziemniak 
2 czubate łyżki mąki kukurydzianej
kilka szparagów 
ząbek czosnku
szczypta soli
olej 



Szparagi parować lub ugotować do średniej miękkości.
Ziemniaka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i
połączyć z mąką, czosnkiem i solą na gładką masę.
Na rozgrzaną i lekko przesmarowaną olejem patelnię
wylać 2/3 masy, rozprowadzając ją delikatnie łyżką.
Ułożyć szparagi i zalać resztą masy.
Po zrumienieniu się jednej strony, 
delikatnie przełożyć na drugą.



Smacznego!







photo ©missfotografo.com 

2 komentarze :

  1. Faktycznie wygląda omletowo, ale w skamu pewnie bardziej przypomina placek ziemniaczany. Kiedyś strasznie ich nie lubiłam, teraz... nie wiem. Po przejściu na weganizm moje kubki smakowe szaleją. Dania z kuchni polskiej, których nie znosiłam w wersji tradycyjnej, po zweganizowaniu okazują się być przepyszne!
    Fajnie, że tu trafiłam :) Będę częściej zaglądać

    OdpowiedzUsuń
  2. Mąka kukurydziana trochę 'zabija' smak ziemniaka, jednak tak jak napisałaś, jest to bardziej omlet z wyglądu niż smaku ;)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń