czwartek, 19 grudnia 2013

Deser Jaglany z Awokado i Kaki

 


Składniki na 2 porcję :
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 awokado
1 owoc kaki (sharon)  
1 łyżka kakao (najlepiej RAW) 
1 płaska łyżka oleju kokosowego
odrobinę mleka roślinnego (ryżowe, kokosowe, orzechowe)
ksylitol lub cukier


Do ugotowanej kaszy dodajemy olej kokosowy, trochę mleka roślinnego i miksujemy blenderem na gładką masę.
W osobnym pojemniku miksujemy owoc kaki i w jeszcze innym awokado z kakaem.
Krem z awokado i kaszy jaglanej podczas miksowania dosładzamy według uznania.
Masy warstwowo przekładamy do lampek lub pucharków.
Deser można schłodzić przed podaniem lub spożyć zaraz po przyrządzeniu.







photo ©missfotografo.com

4 komentarze :