Składniki:
- 1 duże, bardzo dojrzałe mango
- ok szklanki mleka migdałowego/ryżowego lub innego (można też użyć wody)
- kilka nasion kardamonu
- kilkanaście listków świeżej kolendry (opcjonalnie)
Mango myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i miksujemy z pozostałymi składnikami. "Mleko" dodajemy wedle uznania - im go mniej, tym napój bardziej gęsty. Kolendra jest nieobowiązkowa (nie każdy lubi), ale ostatnio najchętniej dodawałbym ją do wszystkiego, więc i tym razem nie mogło jej zabraknąć - efekt? Idealnie komponuje się z mango, kardamonem i mlekiem migdałowym:)
Smacznego!
P.S. Jeżeli wyjdzie Wam za mało słodkie, dodajcie syropu z agawy.
Warto wypróbować ten napój
OdpowiedzUsuńWarto, choćby dlatego, że mango samo w sobie jest bardzo zdrowe:)
OdpowiedzUsuń