Odrobina tych jagód dodana do soku lub gęstego koktajlu, potrafi zdziałać cuda, a ich zapach jest niepowtarzalny i bardzo zachęcający:)
Składnik (na 4 szklanki):
2 sztuki dojrzałego awokado
1/2 świeżego ananasa
2 dojrzałe mango
garść jagód goji
mleko migdałowe/kokosowe/ryżowe/woda - do wyboru
łyżeczka ekstraktu z wanilii
kilka ziaren kardamonu
Jagody goji moczymy przez ok 15 minut w chłodnej wodzie
Pozostałe owoce myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do pojemnika, w którym możemy je zmiksować. Dodajemy mleko migdałowe, ekstrakt z wanilii, ziarna kardamonu i miksujemy na gładką masę. Mleko dolewamy stopniowo, żeby całość nie była zbyt rzadka.
Jagody odsączamy, dodajemy do owoców i ponownie miksujemy.
Przelewamy do szklanek.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz